tisdag 14 februari 2012

Vilken härlig kombo detta blev! Vita elefanter på svart botten från och mörkcerisa kantband, båda tyger från Stoff och Stil. Söt liten klänning med knäppning fram i storlek 68 eller 74, minns inte riktigt:)

måndag 13 februari 2012


Fick en liten brorsdotter i november som ska heta Juni! Hon har rosa och grönt i sitt rum, så då gjorde jag en lite tjockare snuttefilt med randig velour på ena sidan, och rosa molninterlock på andra sidan, med grönt kantband. Jag tror jag hittat velouren på MG-tyger och interlock såklart hos JNY.
En matchande heldress i storlek 50 blev det också, tygval av mamma själv, från Kameleont Design.
Jag tror jag har haft med en sådan här tidigare, men den tål att visas igen :) Det är så kul när det finns tyger som matchar i färgerna så man kan göra sånt här. Även här kommer tyget från JNY Design och tröjan är storlek 128. Raglanmodellen hittar du i Meedoms böcker.
Långkalsong och tröja, underställ, mys-set, ja detta kan man ha till mycket...perfekt under vinteroverallen. Storleken på detta är nog 104 tror jag, och är sytt i jersey från JNY Design, cerise med svarta stjärnor.
Turkosa mjukisbyxor med avvikande mudd i rött, och matchande röd molntröja med turkosa kanter. OttobreDesign hade med den här byxmodellen för ett tag sedan och jag fastnade för den. Kul med lite detaljer på mjukisbyxan som är ganska tråkig i vanliga fall.
Den här bilden är lite suddig, så det ser ut som tyget är urtvättat, men så är inte fallet i verkligheten :)
Tröjmodell och storlek samma som föregående, men med långa muddar och utan knäppning. Tyg i jersey med ränder från JNY Design. Det är jättefin kvalitet på detta randiga, det är vävda ränder, inte tryckta, och jerseyn är kraftig och mjuk på samma gång. En favorit.
Här har jag sytt en enkel långärmad t-shirt med knäppning. Visst är färgen härlig? Tyget kommer från JNY Design. Problemet när man bloggar så långt efter är att man inte kommer ihåg tex storlekar, men den här är nog 110 tror jag.

Dockkläder

Fick i uppdrag att sy dockoveraller. Lånade en bok på bibloteket (igen). Tror den heter Sy till dockan. Kan verkligen rekommendera den om du är sugen på att sy själv. Enkla mönster och fina modeller. Resultatet blev fleeceoveraller med vantar som jag satte fast i ärmslutet med tryckknapp, och matchande mössor till.

Några olika varianter av OnePiece



Jag har inte varit sysslolös även om det varit tyst på bloggen, det jag har jobbat mest med är massor med beställningar på Onepiece eller jumpsuits. Så här visar jag några varianter. Om du vill sy själv så finns det bra mönster i Meedoms böcker. Jag använder heldress, form 2 med spetsig luva. Luvan fodrar jag i samma eller avvikande färg. Det kluriga är att få tag på blixtlås, så efter några halvbra försök så gör jag inte större storlekar än 128.