tisdag 22 mars 2011

Hjärtan

Här kommer upplaga nr 2, storl. 86, av den nya modellen. Jag älskar ju hjärtan och stjärnor, så det var ju självklart att jag måste ha detta tyget! Det kommer från Liandlo.

Ny favorit

Gjorde ju en tröja med lite längre bakstycke och kantband nedtill som jag blev så förtjust i. Nu har jag utvecklat idén och kombinerat med den här knäppningen som jag fick testa av misstag på en klänning, fast i bak. Det var ju inte så svårt som jag trott, så nu tänker jag använda den. Här är första försöket, en tröja i storlek 86. Jersey från Kameleont Design.

Syskonmatchning

Det är ju alltid roligt att ha matchande kläder på syskon, men kan vara lite svårt att få tag på när man har några år mellan barnen. Vilket det ju oftast är:) Så här har vi en 74:a och en 104 tror jag det var, med likadana uppsättningar. Gulligt!

Body, ocean

Här kommer försök nr 2, och lika jag är lika nöjd med den. Hoppas den lille ägaren också är det:) Det underbara tyget Ocean kommer från Znok Design.

Body

Nu börjar jag få riktig släng på vanliga bodysar! Jag är så glad! Har tagit ett mönster från en gammal Ottobre, och lagt till axelknäppningen bara! Först ut att prova är denna body i 74, sydd i husvagnstyget från JNY Design. Gulligt!

Dregglisar

Dregglisar i det gulliga elefanttyget från Stoff och Stil. Använder vanligt sweatshirttyg på baksidan, det blir mjukt och skönt.

Muddbyxa baby

En liten muddbyxa i strl. 74. Vikbara muddar midja och nedtill. Nästa gång gör jag nog enkla muddar både upptill och nedtill. Tycker att det är väldigt pilligt att få till, och det blir lite för knöligt för att det ska bli riktigt snyggt på en så liten byxa. Men slutresultatet på den här blev bra i alla fall! Velourtyget kommer från Kameleont Design.

tisdag 8 mars 2011

Nytt

Var tvungen att köpa en liten bit av det här tyget, det lär ju bli såå fint med rött kantband till! Kommer från JNY Design.

Syskonmatchning

Små kronmössor, en till liten bebis, och en till tjej ca 48/50 i storlek kanske? Sockersött...

Liten Klänning

Fick i uppdrag att göra en klänning i det gröna skogstyget i storlek 74. När jag klippte ut tyget glömde jag att lägga till lite vid ena axeln för knäppning. Småttingar måste ju ha lite mer utrymme för att få över plaggen över huvudet. Då utvecklades en ny lösning i mitt huvud, jag visste bara inte om den var bra ;) Jag klippte ett snitt i bak i halsen och rundade av hörnen, sedan bandkantade jag, och sydde av hörnet längst ned i snittet från insidan. Satte en liten knapp, och voila! Det blev ganska bra! Tyget kommer från Kameleont Design, och mönstret är mitt eget.

Tröjor med lok

Tänkte jag skulle skoja till det lite, så jag gjorde kantband nederst på den gula tröjan, och förlängde bakstycket lite. Känns som en skön modell, som kommer bli min nya favorit! Den blå gjorde jag med muddar och vanlig fållad kant. Tygerna har jag köpt från Jofotex.

Sy en Riskudde

Det är ganska enkelt att sy en riskudde själv, tänkte jag skulle beskriva hur: Klipp en bit tyg, ca 30*50cm. Vik på längden och sy ihop långsidan och ena kortsidan. Fyll med tex grötris och sy ihop. Jag brukar även göra ett fodral till riskudden på samma sätt fast öppen i ena sidan och fållad, så att man kan dra av det och tvätta ibland. När du värmer kudden i mikron, kör du på full effekt i två minuter, tillsammans med ett halvt glas vatten. Mmmmm, varmt och skööönt! (Riskudden på bilden är såklart dubbelvikt) Tyget har jag köpt från Stoff och Stil.

Snuttefilt kameler

En snuttefilt i velour är aldrig fel! Velouren kommer från Stoff och stil.

Bodys

Börjar få snits på omlottbodys, blir bättre och bättre. Här har jag sytt två stycken i samma storlek: 68. Tygerna kommer från Jny Design (Fordon), och Znok Design (Féer). Mönster från Ottobre Design.