söndag 23 januari 2011

Syskon-set

Klänning till storasyster och body och scarf till lillebror! Ännu en skum bild, men ibland jobbar man sent och då får det bli lite mörka bilder ;). Tyget är så fint tycker jag, har haft det liggande länge utan att veta vad det ska bli utav det. Färgerna är dock ännu bättre i verkligheten. Klänningsmönstret har jag ritat själv, men bodymönstret kommer ifrån Ottobre Design. Jerseyn kommer ifrån Kameleont Design. Svarta muddkanter från Stoff och Stil.

"Under overallen-set"

Här kommer ett till "under overallen-set" som jag tycker är så härligt! De söta elefanterna kommer från Znok-Design. Mönster från Meedoms bok, Form 1 på tröjan, lite avsmalnat, samt form 0 på byxan, lite förlängda ben.

Mössa

Några såna här har det blivit igen. Har ju testat en på min egen gosse, och sedan har det blivit några fler! Dessa är i röd och cerise jersey från JNY Design med svart fleecefoder från SoS. Eget mönster.

Tröja

En sån här har jag sytt förut typ, (i samma tyg alltså) men här har jag valt långa muddar istället. Lite snyggare tycker jag. Tyget är en jersey från Kameleont Design och mönster, omritat från Meedoms grundmönster form 1.

Mjukis

Här har vi en mysbyxa i turkos velour och långa muddar, samma modell som jag sytt några gånger förut. Har vikt upp den ena mudden för att visa att man kan ha den på olika sätt. Velour och mudd från Stoff och Stil, mönster från Hanne Meedoms bok, Form 1, lite förkortade för att ha längre mudd istället.

Bättre bilder???

Utlovade ju bättre bilder på fé-tygerna, här kommer de! Lite bättre ljus i alla fall, men inte så bra skärpa.

söndag 16 januari 2011

Hjärtan

Det här tyget föll jag för direkt när jag såg det! Som tur var hade jag en liten brorsdotter som fyllde tre, så då fick jag sätta saxen i det direkt. Köpte Interlocken, men tycker att den känns lite blekare efter tvätt? Ska nog prova jerseyn nästa gång istället. Tyget kommer från JNY Design, och mönstret är omritat utifrån Meedoms tröja Form 1. Byxan är Form 0 med lite förlängda ben.

Ocean

Sydde en liten present till en tvåårig kille, och valde detta tyget för jag tycker det är så härligt. Dessutom älskar jag när man har sådana här set att ha under overallen, OCH som matchar. Har jag sagt det förut kanske;) Tyget är jersey med lycra: Ocean från Znok Design, mönster är som vanligt från Meedoms bok, Form 1 på tröjan fast gjord lite smalare, och form 0 på byxan.

Star Wars Mantel?!?

Vi har två Star Wars tokiga gossar hemma, och mitt i allt julstök så var det mycket tjat om att de tyckte jag skulle sy mantlar till dem. Stof och Stil har ju som tur är lite rollspels mönster, så det var bara beställa hem det och lite lakansväv och skrida till verket. Blev en hit som ni ser!

måndag 3 januari 2011

Randigt

Jag älskar randigt! Den här har kunden själv valt ut tyg och kanter till. Jag tycker det blev superfint, lite Villervalla känsla. Mönstret är samma som klänningen med rosa stjärnor, rosa botten som jag gjort tidigare. (Omritat tröjmönster från Hanne Meedoms bok) Jersey från Kameleont Design, muddväv från SoS.

Stjärnor

Två likadana fast ändå inte. Samma modell som vanligt, fast aningen längre bakstycke. Den här är tyvärr också fotad i dåligt ljus, de är mycket finare i verkligheten. Det cerisa ihop med svarta kanter blev jättebra tycker jag. Cerise och lila Jersey från JNY Design, mudd SoS.

Lila féer

Urusla bilder, man ska inte fota sent på kvällen, när det är för mörkt. Men man kanske kan ana att tyget är fint. Botten är gråbeige och feerna är lila och svarta. De här är beställda av brorsdöttrarna (igen) Ska se om jag kan fota nästa jag sytt för bättre ljus. Interlock från Znok Design, mudd från SoS

Åsså klämmer vi in lite advent också!

Den här gjorde jag med assistans av min sexårige son. Tror han var orolig för att den inte skulle bli klar till advent. Men det blev den. Det som är bra med denna är att man inte behöver hitta tusen småpaket, utan man öppnar ett paket varje advent. tygerna kommer från IKEA, SoS, och CM Tyger. Syrran tipsade om att man kan göra en för att förvara saker vid skötbord eller ovanför säng å sånt. Det kanske blir ett framtida projekt...

Heldress

Detta var nog lite av ett experiment. gjorde om ett mönster från Hanne Meedoms bok. Det verkar vara väldigt svårt nämligen att hitta ett bra mönster på heldress. Har inte hittat nån som har knäppning ända ned så man lättare kan byta blöja. Och de har alltid en söm mitt på ryggen. Inte skönt för de minsta. Men den här är en 68:a så det kanske kan funka. Fick lite hjärnsläpp när jag sydde kantbanden, skulle minskat såklart så det inte rynkade sig något. Nu drog sig högerbenet lite pga detta. Mamman önskade sig flera knappar också, och det ser jag ju så här i efterhand att det behövs. Bättre lycka nästa gång. Men den är ganska snygg ändå! Skog Interlock från Kameleont Design, och muddväv från SoS.

Apor

Ibland måste man klämma in nåt till sina egna barn också, det fick bli en enkel tröja i detta gulliga aptyg. Jersey från Kameleont Design, Muddväv SoS.

Rosa Scarf

En rosa scarf var beställd! Inget konstigt med det, men kanske kan inspirera någon? Den här är till en 3 åring, så den är kanske 50*50? Tror tyget kommer från Jofotex, rosa sweatshirttyg är det i alla fall.

Underbara Féer

Det här tyget blev jag helt lyrisk av när det kom, var tvungen att beställa direkt. Och det var populärt, för jag fick direkt flera beställningar på både gröna och lila. Modellen är den vanliga klänningen men med lång ärm, och önskemål om lite längre bakstycke. Storl. 110/116. Interlock från Znok Design, och muddväv SoS.

Grön skog!

En grön skön klänning i interlocktrikå, storlek 98/104, skulle jag ha med på en visning för mina kära vänner. Ville visa att allt inte behöver vara rosa eller lila ;) Den norpade svägerskan åt sig direkt till Molly. Storasyster har ju en rosa. Resulterade i att storasyster vill ha en grön och lillasyster vill ha en rosa. De är för goa, väldigt tacksamma att sy till. Så jag får väl producera några fler till dem. Interlock från Kameleont Design, Muddväv från SoS.

Velourbyxa fordon

Här har jag sytt en velourbyxa med långa muddar enl. kundens önskemål. Modellen kanske ser lite knasig ut på bild, men det är ganska snyggt på. Man kan ha vikta muddar till en början och när barnet växer kan muddarna vara ovikta. Velour kommer från Kameleont Design och muddväv från Stoff och Stil.

God fortsättning!

Hoppas ni haft en bra start på det nya året! Tänkte lägga upp lite bilder som jag ligger efter med! Den här bilden visar inte så bra, men klänningen är helt klart en favorit. Den är beställd till en av mina brorsdöttrar, och tygvalet var svägerskans. Modellen är den gamla vanliga. Det blev sååå bra, jag hade nog aldrig själv kommit på tanken att använda velour. Svart velour, svarta kantband och ett litet tygmärke från Stoff och Stil nere i hörnet. Ibland är det enkla snyggast!